2010. április 29., csütörtök

Lompos

Lompos alaszkai malamut,aki tavaly július 11-e óta család oszlopos tagja. A fajtáról tudni kell, hogy gyönyörű,makacs, rendkívül intelligens és szerintem hűséges,mert az enyém az nagyon az.
Standard szerint akár 900 kg mozgatására is képesek, nem igazán tudnak ugatni,inkább csak vonyítanak mint a farkas. Lompos előszeretettel leüvölti a mentő szirénát, a zenélő Family Frostot, a zenélő tejes kocsit, de ha olyanja van még a telcsim csörgését is. A szőre így tavasszal nagyobb odafigyelést igénnyel,de nem vészeset.
Sokan azt hiszik, hogy ez a nagyon szép kutya,ami úgy nézz ki mint egy farkas,marha jó házőrző is. Nézőpont kérdése,mert biztos,hogy annyira fog örülni a betörőnek,hogy lelassítja majd a körbe ugrálás meg nyalakodás. A szánhúzók nem házőrzők, hanem munkakutyák, ma meg inkább kedvencek.
Hatalmas energia tartalékaik vannak,szóval a séta nálunk úgy kezdődik, hogy alaphangon 6-7 km. Akár futva is. Csirkét nem érdemes mellette tartani, vagy legalábbis jól elzárva,de ez igaz egyéb kis állatokra is mint macska.
Lompos a mi macskáinkkal nagyon jól el van köszöni,kifejezetten imádja őket,de idegen macska ne merészkedjen az udvarba,de galamb se szálljon le, ha nem muszáj.A szánhúzókról azt tartják, hogy szökősek. Hát ez a mi kutyánkra nem igaz,mert soha nem menne ki a nyitott kapun, bár erre én mindig nagy hangsúlyt fektettem a többi kutyánál is. Ha sétálni megyünk, kint a kertekben bátor szívvel engedem el,mert első szóra visszajön,és bármilyen vad ugorhat ki a bokorból,ha szólok, velem marad vagy hívom visszajön.
Na most ezzel senki se gondolja, hogy én mekkora kutya kiképző vagyok,mert egyáltalán nem.
   Lompos úgy mond az első kutyám,mert a többi család kutya volt.
Egyszerűen mi összeillünk,én akartam egy ilyen kutyát ő meg csak velem akart hazajönni. Legyen inkább szerencse, hogy pont egy ilyen kutyát fogtam ki.
Hát úgy röviden ennyit róla,persze még rengeteg mesélni valóm lenne,de majd később még írom az oldalakat róla.

Nincsenek megjegyzések: